Счетоводна кантора

Home » Счетоводна кантора

Счетоводна кантора – сигурният съветник

Счетоводството е основополагащ компонент на всеки бизнес, затова и решението дали да назначим собствен счетоводител, или да се доверим на услугите и помощта на счетоводна кантора е от съществено значение. Разбира се, определящите фактори са много, но с най-голяма тежест са размера на бизнеса, който управляваме, както и счетоводните специфики, които изисква.

extensive-focused-features

Защо да се възползваме от аутсорсинг услугите на счетоводна кантора

През последните години все повече предприемачи предпочитат да доверят счетоводството си на независима счетоводна кантора. Това се явява и оптимално решение при стартиране на малък и среден бизнес. Докато тепърва навлизаме във всички процеси и се запознаваме със законовите изисквания и перипетии от административен аспект, счетоводната кантора заема ролята на най-добрия ни съветник.

Счетоводна кантора 1

Счетоводна кантора – вижте още!

Съвместната работа със счетоводна кантора не просто ни предоставя възможността да се фокусираме върху постигане на бизнес целите си, но и минимизира риска от евентуални пропуски в законовите изисквания и промени. Подобно разминаване между дейността на компанията и закона би довело до санкции, които да нанесат сериозни финансови загуби на бизнеса. Поради високата компетентност и тясната специализация на всяка счетоводна кантора, подобно партньорство би гарантирало сигурност и спокойствие на собствениците.

extensive-focused-features

Предимства на съвместната дейност със счетоводна кантора

Вече споменахме, че възползването от аутсорсинг услугите на счетоводна кантора е идеалният вариант при стартиране на бизнес. По този начин не просто се отнемат излишни ангажименти по подбор и назначаване на вътрешен за компанията счетоводител, но и счетоводната кантора ще ни съдейства за гладкото преминаване през всички процеси по учредяване на дружеството и отчитане на последващата му дейност.

Друго предимство на счетоводната кантора е гъвкавият модел на работа. Благодарение на богатото портфолио от услуги на повечето счетоводни кантори, собствениците имат възможността да формират собствени пакети от услуги, които желаят да получават. По този начин комисионната на счетоводната кантора варира в зависимост от нуждите на компанията. За разлика от партньорство със счетоводна кантора, разходите за собствен счетоводен отдел на компанията не се определят в зависимост от дейността и приходите от бизнеса. Това означава, че вместо плаваща месечна такса към счетоводната кантора, ние ще изплащаме на служителите твърда заплата, която не винаги отговаря на нуждите от счетоводство.

Най-важното преимущество на счетоводната кантора си остава професионализмът, с който ще представлява компанията ни пред съответните институции. Назначавайки персонален счетоводител, ние не винаги можем да преценим компетентността и отговорността му спрямо законодателството. Поради тясната специализация на всяка счетоводна кантора, измененията в разпоредбите се следят изключително стриктно, докато с вътрешен счетоводен отдел рискуваме да пропуснем някоя съществена промяна, която да ни навлече излишни разходи и загуби.

extensive-focused-features

Недостатъци при управлението на бизнес от счетоводна кантора

Колкото и лекота да придават счетоводните кантори на бизнеса, то понякога собственият счетоводен отдел се оказва по-разумният вариант. При компании с големи пазарни позиции и по-развита бизнес структура и дейност, счетоводната кантора отпада като основен вариант, освен ако не ѝ възложим ангажимента да се занимава изцяло и единствено с нашето счетоводство. Това, разбира се, не изключва варианта за колаборация между вътрешния счетоводен отдел и счетоводна кантора, която да подпомага неговата дейност с частични услуги.

Счетоводна кантора 2

Счетоводна кантора – разберете повече!

Вътрешният счетоводен отдел позволява и своевременното изпълнение на някои по-спешни операции, докато счетоводната кантора не винаги би реагирала незабавно. Като част от едно цяло, назначените от нас счетоводители биха проявявали по-голяма лоялност към нас и дейността на компанията, което е друг важен аспект при управлението на бизнес. От друга страна, дългогодишното партньорство със счетоводна кантора също би обединило целите и идеалите на двете дружества, превръщайки екипа на счетоводната кантора в част от нашата компания.

extensive-focused-features

Счетоводна кантора BulAdvice

BulAdvice е счетоводна кантора с повече от 15-годишен опит в административните дейности, правните и счетоводните проблеми, управлението на хора и маркетинг оптимизацията. Освен на местно ниво, счетоводна кантора BulAdvice развива дейността си и в рамките на Европейския съюз, предлагайки както поддръжка на място, така и отдалечена поддръжка, благодарение на богатата си гама от виртуални услуги. С дългогодишното си присъствие на пазара, счетоводна кантора BulAdvice се е специализирала в консултирането и управлението на компании с множество професионални направления и в разнообразни бизнес сфери.

Счетоводна кантора 3

Счетоводна кантора – разберете сега!

За да бъдем максимално полезни на нашите клиенти, ние от счетоводна кантора BulAdvice предлагаме богато портфолио от услуги, които могат да бъдат заявени по отделно или комбинирани в пакет. Предложенията на счетоводна кантора BulAdvice към клиентите се изработват индивидуално спрямо нуждите на компанията, като по този начин собствениците заплащат единствено за услугите, които отговарят на изискванията на бизнеса. Също така счетоводна кантора BulAdvice не обвързва клиентите си с трудов договор за определен период от време, което предоставя свободата да прекратите отношенията си с нас, когато пожелаете. Това е и причината вече повече от 15 години да градим коректни и ефективни отношения с местни и международни компании, като единственото нещо, което ни обвързва с тях като счетоводна кантора, е професионализмът ни в редица направления:

 • Помощ при учредяване на дружество и стартиране на дейност
 • Промени в правния статус на компания
 • Съдействие при ликвидация на компания
 • Бухгалтерские услуги
 • Административные услуги для бизнеса
 • Управление на персонал (HRM)
 • Маркетинговая поддержка

Счетоводна кантора – сигурният съветник

Защо да се възползваме от аутсорсинг услугите на счетоводна кантора

Предимства на съвместната дейност със счетоводна кантора

Недостатъци при управлението на бизнес от счетоводна кантора

Счетоводна кантора BulAdvice

extensive-focused-features

Наши Сервисы

Мы предоставляем полный спектр услуг, чтобы ваши усилия были успешными!

ЧИТАТЬ ДАЛЕЕ

Зарегистрируйте компанию сейчас!

Заполните нашу простую регистрационную форму

В ФОРМУ

БЫСТРО И ПРОСТО

 • Полное сотрудничество

 • Полный спектр услуг

 • Команда профессионалов

 • Конфиденциальность

 • Аналитический подход

Связаться с нами

Мы ответим на все ваши вопросы!

Быть информированным

Подписывайтесь на нашу Newsletter